lauantai 20. tammikuuta 2018

Elokuva: SolsidanJos piti ruotsalaisesta tv-sarjasta Solsidan (myös nimellä Onnea onkimassa) pitää mitä todennäköisimmin myös 2017 loppuvuodesta teattereihin tulleesta elokuvasta.

Mielestäni Solsidanin elokuvaversio on parempi kuin brittiläisestä Todella upeeta -sarjasta tehty elokuva oli. Todella upeeta -elokuva oli kuin pitkitetty jakso sarjasta, mutta Solsidan onnistuu uusien näkökulmien tuomisessa.

Solsidaninssa huumori ei – hieman yllättäen – olekaan koko ajan pinnalla, eikä elokuva saa nauramaan vesissä silmin. Elokuvassa ollaan monien vakavien asioiden äärellä. Silti se jättää jälkeensä hyvää tuulta. Minä pidin Torekov-jaksosta, vaikken tunnistanutkaan ruotsalaisjulkkiksista kuin yhden jalkapalloilijan. Torekov on ruotsalaiskerman suosittu kesänviettopaikka.

Elokuvan on ohjannut myös sarjan ohjannut ja siinä yhtä pääosaa näyttelevä Felix Henrngren, yhdessä Måns Herngrenin kanssa. Pääosissa Herngrenin ohella ovat mm. Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin, Malin Cederbladh, Henrik Schyffert, Sven Wollter ja Frida Hallgren.