maanantai 3. joulukuuta 2018

Elly Griffiths: The Dark Angel


Sain kirjastosta lainaan uusimman Elly Griffithsin kirjoittaman Ruth Galloway -dekkarin nimeltään The Dark Angel. Sarjan suomennokset ovat saaneet suosiota, joten Oulun kirjaston hankinnan ymmärtää, ja suomennoksia kärsimättömästi odottava lukija kiittää! Varausjonosta päätellen moni muukin on löytänyt Ruth Gallowaysta mieluisan hahmon. Seuraavaksi juonipaljastuksia:

Tohtori Ruth Galloway on vähän alamaissa, kun hänen tyttärensä Katen isän puoliso odottaa iltatähteä. Harry Nelson aikoo pysyä vaimonsa Michellen tukena – ainakin lapsen syntymään saakka. Nimittäin Harryn ohella toinen mahdollinen isäehdokas on paikkakuntaa vaihtanut poliisi Tim. Ruth tarttuukin mielissään vanhan tuttavansa Angelo Morellin pyyntöön tulla Etelä-Italiaan avustamaan häntä eräiden vanhojen luiden tutkimisessa ja samalla vähän lomailemaan. Morelli vetää televisiossa arkeologiaan liittyvää ohjelmaa. Matkaan lähtevät Ruthin ja hänen tyttärensä kanssa Ruthin vanha ystävä Shona poikansa kanssa

Seuraa hieman lomailua, jonkin verran luiden tutkimista ja vähän enemmän paikallisen kyläyhteisön esittelyä.

Samaan aikaan kotimaisemissa Harry tuntee levottomuutta, joka purkautuu lopulta lähtöön Italian-matkalle. Harryn kuvioita sekoittaa pitkän vankilatuomion perheensä murhasta kärsineen Micky Webbin vapautuminen vankilasta. Michellellä on omat murheensa.

Sekä Italiassa että Norfolkissa tapahtuu jännittäviä asioita, joihin liittyy menneisyydessä tapahtuneita asioita. Ruthin ja Nelsonin suhteessa ei juuri tapahdu muutoksia, eikä Michellen raskauskaan etene kovin pitkälle, mutta juonenkäänteitä silti riittää. Tällä kertaa Griffiths ei keskity yhteen teemaan niin vahvasti kuin joissakin aikaisemmissa kirjoissa.

kirjan kansikuva
Griffiths, Elly. The Dark Angel. Quercus 2018. Kirjastosta.