tiistai 5. helmikuuta 2019

Elokuva: Aurora


Tuore kotimainen uutuuselokuva Aurora jätti jälkeensä hyvän mielen, koska pidin tarinasta ja olin hyvilläni käsikirjoittajan ja ohjaajan Miia Tervon nappisuorituksesta. Tarina rullaa ja se on yllätyksellinen, vaikka romanttisen komedian peruskaavaa noudattaakin. Kertomuksessa on mukana niin paljon tummia sävyjä, ettei elokuva ole vain kevyttä hömppää, vaan se onnistuu käsittelemään monia isoja ja vaikeita asioita. Ennakkoluulot ovat yksi keskeinen ja läpileikkaava teema, jolla Tervo onnistuu irrottelemaan letkeästi.

Mimosa Willamon esittämä Aurora kipuilee elämässään ja hoitaa tuskaansa alkoholilla. Eihän nuorella naisella voi olla alkoholiongelma, jos hänellä on joskus ongelmia alkoholin kanssa? Auroralla menee aikansa ennen kuin hän pystyy kohtaamaan ongelmansa.

Mimosan tavoin omalla tavallaan kipuilee Hannu-Pekka Björkmanin esittämä isä.

Samaan aikaan joutuu elämässä kamppailemaan pienen tyttärensä kanssa Rovaniemelle päätynyt turvapaikanhakija Darian (Amir Escandari) jonka turvapaikkapäätös on epävarma. Darianille pitäisi löytää suomalainen vaimo, jotta hän tyttärineen voisi jäädä maahan. Erilaisia morsianehdokkaita löytyy, mutta kuka onkaan se oikea?

Päähenkilöissä on särmää, ja sitä löytyy myös monista sivuhenkilöistä (mm. Miitta Sorvali, Ria Kataja, Chike Ohanwe ja Oona Airola). Toivottavasti, jatkoa ajatellen, tähän elokuvaan koottu herkullisten henkilöhahmojen kokoelma ei tyhjentänyt Tervon ideavarastoa. Roolitus on myös onnistunut erinomaisesti. 

Tervo onnistuu käsittelemään myös pikkupaikkakunnan nuorisolle tyypillisiä haaveita. Lähteäkö vai jäädä puhumaan lähtemisestä.

Jos jotakin olisin tehnyt toisin, niin lyhentänyt kotibilekohtausta. 

Rovaniemeläislähtöisenä katsoin tietenkin silmä kovana tuttuja paikkoja, ja olihan niitä sopivasti.