lauantai 9. helmikuuta 2019

Susan Lewis: The Moment She Left


Löysin Susan Lewisin pokkarin The Moment She Left kirjaston kierrätyshyllystä. Ihan kiva tuttavuus nyt, kun iltaisin kaipaan kohtuullisen kevyttä, mutten sentään aivan hötöntöttöä lukemista.

 
Salaisuuksia tässä hetkessä ja menneisyydessä, niitä peitellään ja tutkitaan. Entinen poliisi Andee selvittää kahden vuoden takaista nuoren naisen katoamista. Hänen omaa menneisyyttään varjostaa sisaren katoaminen vuosia sitten. Pikkukaupungin tunnettu ja pidetty, eläkkeelle jäänyt opettaja Rowzee puolestaan yrittää peitellä läheisiltään totuutta sairaudestaan. Rowzeen edesmenneen miehen historiasta paljastuu yllätys. Salaisuudet paljastuvat ja mysteerit selviävät vähitellen, eivät kuitenkaan sentään kaikki. Andee on ollut hahmona joissakin Lewisin aiemmissa romaaneissa, ja jatkoa on luvassa, todennäköisesti on jo ilmestynytkin.

Tuotteliaan kirjailijan tuotantoa ei ole suomennettu. Tyyli on jännärivivahteella sävytetty ja ripauksella romantiikkaa höystetty viihdekertomus, jossa henkilöt kipuilevat menneisyyden tragedioidensa ja nykyhetken ongelmiensa kanssa.

Susan Lewisin kotisivut löytyvät osoitteesta www.susanlewis.com

kirjan kansikuva
Lewis, Susan. The Moment She Left. Arrow Books (2017).